Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Magazín

21. december 2020

Ako môžu Hlohovčania ušetriť na online nákupoch

Obchody sa zatvárajú, ale nákupná horúčka neutícha. V dnešnej dobe vám však kamenné obchody prakticky vôbec nemusia chýbať.

Ako môžu Hlohovčania ušetriť na online nákupoch

Obchody sa zatvárajú, ale nákupná horúčka neutícha. V dnešnej dobe vám však kamenné obchody prakticky vôbec nemusia chýbať. Využiť online nakupovanie je pohodlnejšie, výhodnejšie aj rozumnejšie.

Mnoho ľudí to už vie, niektorí si na to v posledných mesiacoch začínajú zvykať, iní možno ešte stále konzervatívne váhajú. Nemusíte stáť v radoch, nemusíte utekať do nákupných centier vo väčších mestách, môžete zostať doma a objednávať pohodlne z vašej obývačky.

Či už ste priamo z Hlohovca alebo okolia, vôbec na tom nezáleží. Nakupovať môžete u akéhokoľvek predajcu, využiť môžete ponuku všetkých obchodov na Slovensku a nemusíte pritom ani vystrčiť päty z domu.

Pri nákupoch na internete sa dá oproti tým „prepadom“ nákupných centier navyše aj mimoriadne ušetriť. Je to pritom veľmi jednoduché. Už len tým, že sa rozhodnete nakupovať v eshope, ušetrili ste, ale je to iba začiatok. Prečítajte si niekoľko užitočných tipov.

Výpredaje

Nielen pred Vianocami, nielen po Vianociach, ale v rôznych obdobiach v roku majú obchody a tak, samozrejme, aj ich eshopy veľké výpredaje. Snažia sa vyprázdniť svoje preplnené sklady, vymeniť sortiment za prichádzajúce novinky, dokončiť sezónny predaj a pod.

Práve vtedy nakúpite mnohé vybrané výpredajové produkty často až za polovičné ceny. Niekedy sú zľavy dokonca ešte vyššie. V závislosti od druhu tovaru tak dokážete v konkrétnych prípadoch ušetriť aj stovky eur.

Vyhľadávajte takéto obdobia najmä vtedy, ak plánujete investíciu do drahšej elektroniky alebo iné nákladnejšie nákupy. Jednoznačne sa to oplatí. Niekedy si stačí iba počkať pár týždňov či naopak plánovať dopredu, nenakupovať sezónny tovar uprostred sezóny a odmena v podobe úspory vás určite poteší.

Zľavové kupóny

Ďalšou skvelou „vymoženosťou“ online nakupovania sú zľavové kupóny alebo teda zľavové kódy. Vďaka nim môžete získať nielen zľavu na vybrané produkty, ale napr. aj dopravu zadarmo, darčeky zadarmo, alebo rôzne iné bonusy k vašim objednávkam.

Eshopy, pochopiteľne, vydávajú zľavové kupóny na zvýšenie predaja, ale vy ako zákazník na tom vždy iba získate. Nemusíte za tým hľadať žiadny trik predajcov, nemusíte sa nechať nalákať na nákup niečoho, čo nepotrebujete iba preto, že vám niekto vložil do ruky zľavový kupón do konkrétneho obchodu, v ktorom ste nikdy v živote neboli.

V súčasnosti totiž existujú veľmi užitočné kupónové weby ako napr. Bonipo.sk, kde nájdete aj prehľad aj stoviek obchodov a ich kompletnú ponuku aktuálnych zľavových kupónov.

Vy si tak vyberiete obchod podľa toho, aký produkt hľadáte, môžete si dokonca prečítať základné informácie alebo recenzie k tomuto predajcovi, no a potom si už len vyberiete z ponuky zľavových kupónov, ktoré ponúka. Ak chcete vedieť viac, pozrite si konkurenčného predajcu.

Výhodou je, že zľavové kupóny môžete často uplatniť už aj na zlacnený tovar, takže získate dvojitú zľavu.

Cashback služby

Dobrým „trikom“, ako ušetriť pri nákupoch na internete, sú aj cashback služby. Nevyužíva ich až tak veľa ľudí, čo je možno škoda. Je to taktiež veľmi jednoduchý a efektívny spôsob, ako z každého vášho nákupu získate peniaze späť.

To, čo musíte urobiť navyše, je zaregistrovať sa na niektorom cashback portáli, ktorých už máme na Slovensku viac. Následne si vo vašom účte vyberiete z ponuky zazmluvnených eshopov a jednoducho nakúpite.

Iba vďaka tomu, že nakúpite, získate „cash back“, teda peniaze späť na váš účet. Cashbackové odmeny sú rôzne v závislosti od jednotlivých portálov, aktuálnych ponúk a eshopov, s ktorými spolupracujú.

Ako odmenu však môžete získať aj viac ako 10 % z hodnoty vášho nákupu v konkrétnom eshope. Určite to stojí za zváženie. Ak ste to ešte nevyskúšali, mali by ste.

Recenzie

Ak nakupujete v kamenných obchodoch, zrejme si necháte poradiť od personálu. V prípade, že máte otázky ohľadom produktu, taktiež sa opýtate predavača. Výhodou aj nevýhodou je, že ten vás môže motivovať k nákupu z rôznych pohnútok. Často je to však za účelom zvýšenia predaja, a odporučí vám nákup drahšieho produktu, ktorý nemusí byť najlepší.

Presne tomu sa však dokážete vyhnúť, keď nakupujete na internete a urobíte si vlastný prieskum. Online priestor je dnes plný mnohých recenzií, hodnotení, porovnávaní a najmä názorov a skúseností reálnych zákazníkov. Či už ide o konkrétne produkty alebo samotný obchod.

Takže urobte to, čo by ste urobili aj v predajni. Opýtajte sa, ktorý produkt je najlepší. S tým rozdielom, že sa to tentokrát opýtate Googlu alebo jedného zo známych porovnávačov cien či tovarov.
Tí zbehlejší internetoví užívatelia vedia, že najlepšie je vyhľadať si recenzie jednotlivých eshopov, ale aj produktov, ktoré hľadáte. Vďaka tomu neskočíte na lep žiadnej klamlivej reklame, dozviete sa to, že najlacnejší produkt naozaj nemusí byť dobrý nápad, ale aj to, že najdrahší neznamená najlepší.

Či už ide o auto, elektroniku alebo kozmetiku, skôr ako nakúpite, vyberte si najlepšieho predajcu, vyberte si najlepší produkt, čítajte recenzie, porovnávajte, prečítajte si odporúčania, názory odborníkov alebo hodnotenia blogerov, urobte si obraz a až potom míňajte peniaze.

Platba kartou

Online platba kartou alebo okamžitá platba cez internet banking sú najrýchlejšími a zároveň najbezpečnejšími platobnými metódami na internete. Realizujú sa totiž cez zabezpečené platobné brány, vyžaduje sa pri nich často niekoľkostupňové zabezpečenie vrátane SMS-kódu, prípadne po novom tzv. e-PIN kódu, takže si môžete byť istí, že nerobíte nič riskantné.

Navyše, drvivá väčšina serióznych eshopov má tieto spôsoby platby bez ďalších poplatkov. Zatiaľ čo, kým si vyberiete napr. takú platbu na dobierku, okrem zbytočných starostí s hotovosťou pri preberaní zásielky, musíte často zaplatiť aj nemalú sumu iba za to, že platíte na dobierku. A k tomu si ešte pripočítajte prípadné poplatky za dopravu. Nie je to zbytočné?

Pri platbe kartou vopred sú peniaze na účet predajcu pripísané okamžite, takže aj vaša objednávka môže byť vybavená a expedovaná okamžite. Skrátite tak dodaciu lehotu na maximum a tovar môžete mať často doma už do 24 až 48 hodín.

Ak teda disponujete bankovým účtom a využívate platobnú, debetnú či kreditnú kartu, využívajte ju pri nákupoch online. Je to jednoznačne najlepší spôsob platby z rôznych uhlov pohľadu.

Milí Hlohovčania, zostaňte teda v tomto neľahkom období zodpovední, snažte sa vyhýbať preplneným obchodom, aj keď budú otvorené a nakupujte v čo najväčšej možnej miere online. Môžete tak iba ušetriť a dokonca nájsť aj lepšie produkty.

- PR SPRÁVA -





Podobné témy
Včely liečia: Tajomstvo apiterapie
Včely liečia: Tajomstvo apiterapie
Trápia vás alergie, reuma, či nespavosť? Vyskúšajte včeliu terapiu! Tajomstvo apiterapie spočíva v liečivej sile medu, propolisu a včelieho jedu. Zažite relax v apidomčeku a vdychujte vzduch obohatený o včelí jed a feromóny. Včely vám pomôžu na ceste k zdraviu a vitalite!

Apidomček: Liečivá sila včiel a prírody pomôže zlepšiť vaše zdravie
Apidomček: Liečivá sila včiel a prírody pomôže zlepšiť vaše zdravie
Včelie produkty sú známe svojimi liečivými účinkami už tisíce rokov. Med, propolis, vosk, včelí jed a materská kašička sa používajú na liečbu rôznych zdravotných problémov, od kašľa a chrípky až po artritídu a reumatizmus.

Bývanie v Novom Hlohovci
Bývanie v Novom Hlohovci
Do kaviarne rovno v papučiach. Na mieste vybavíte lekárov, fitko či si posedíte v reštaurácii

Vaše sny o ideálnom bývaní splní Nový Hlohovec
Vaše sny o ideálnom bývaní splní Nový Hlohovec
Projekt Nový Hlohovec sa blíži do finále. Väčšina bytov už pozná svojich majiteľov. Ak uvažujete o modernom a bezpečnom bývaní pre vás a vaše deti, ponáhľajte sa.

Filmový večer sľubuje divácke lahôdky!
Filmový večer sľubuje divácke lahôdky!
Milovníci strieborného plátna sa majú na čo tešiť. Občianske združenie Publikum.sk ponúkne v spolupráci s Kinom Úsmev v Hlohovci tri vynikajúce snímky.