Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Slovensko

Trnavská nemocnica cyklochodník nechce, obáva sa kolízií sanitiek s cyklistami












TRNAVA 16. decembra (WebNoviny.sk) – Fakultná nemocnica v Trnave brzdí výstavbu cyklochodníka, ktorý má spojiť južnú časť mesta s jeho centrom. Stavebný úrad už druhýkrát prerušil stavebné konanie pre cyklochodník, ktorý je naprojektovaný popri nemocnici. Jej vedenie s trasou pred svojím areálom nesúhlasí, obáva sa kolízií cyklistov so sanitkami, ale aj straty parkovacích miest.

„Fakultná nemocnica Trnava zaujala záporné stanovisko k výstavbe trasy cyklochodníka z dôvodu jej križovania s dvoma východmi zo starého areálu nemocnice na Ulici A. Žarnova,“ tlmočila stanovisko vedenia hovorkyňa nemocnice Katarína Tittelová. Trnavská nemocnica je podľa nej jediná na Slovensku, kde medzi jednotlivými budovami vedie verejná komunikácia.

Za ďalší dôvod nesúhlasu označila aj predpokladaný úbytok desiatok parkovacích miest. Cyklochodník s dĺžkou 840 metrov má byť podľa projektovej dokumentácie vybudovaný na úkor parkovacích státí na ceste pred nemocnicou na Ulici A. Žarnova.

Prepojenie južnej časti mesta (Linčianska, Tulipán) s centrom v úseku Zelenečská – Námestie SNP bolo pred štyrmi rokmi súčasťou volebného programu primátora Petra Bročku. V tomto roku sa táto investícia dostala do rozpočtu mesta, zatiaľ však nemá stavebné povolenie. Bročka nedávno rokoval o probléme s generálnym riaditeľom Fakultnej nemocnice v Trnave Danielom Žitňanom, ale k dohode nedošlo.





Viac k témam: cyklotrasy, nemocnice
Zdroj: Webnoviny.sk - Trnavská nemocnica cyklochodník nechce, obáva sa kolízií sanitiek s cyklistami © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia