Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Slovensko

Ministerstvo zmenilo rozhodnutie, Hlohovec získa státisíce eur na obnovu verejného priestoru












HLOHOVEC 9. mája (WebNoviny.sk) – Mesto Hlohovec na druhý pokus získa z európskych fondov nenávratný príspevok 482-tisíc eur na revitalizáciu vnútrobloku Michalská – Podzámska.

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka ako riadiaci orgán pre Integrovaný regionálny operačný program (IROP) žiadosť Hlohovca o príspevok pôvodne zamietlo, po odvolaní svoje rozhodnutie zmenilo.

Napadli rozhodnutie ministerstva



Keď sme zistili, že úspešní konkurenti dostali za takmer identické formulácie v žiadosti plný počet bodov, zatiaľ čo my nulu, napadli sme toto rozhodnutie. Po urgenciách sme dostali od pani ministerky pôdohospodárstva stanovisko, že naše výhrady sú oprávnené a že toto rozhodnutie prehodnotia. Po ďalších urgenciách nakoniec žiadosť prehodnotili a dotáciu nám schválili,“ informoval primátor Hlohovca Miroslav Kollár.

Celkové oprávnené výdavky na revitalizáciu sú vyčíslené na viac ako 500-tisíc eur, z toho pôjde 482-tisíc z IROPu a 25-tisíc bude spolufinancovanie z rozpočtu mesta.

Teraz bude podľa primátora Kollára nasledovať podpis zmluvy o poskytnutí nenávratného finančného príspevku a potom môže začať verejné obstarávanie. Od jeho dĺžky bude závisieť ďalší postup.

Primátor predpokladá, že časť eurofondového projektu by mohla byť hotová ešte v tomto roku, s úplným dokončením ráta na jar budúceho roku.

Vybudujú ihriská aj výbeh pre psy



Mestské zastupiteľstvo v Hlohovci podanie žiadosti o peniaze na revitalizáciu sídliskového vnútrobloku Michalská – Podzámska schvaľovalo ešte pred dvoma rokmi. Projekt je zameraný na obnovu verejných priestranstiev v tejto lokalite, ako aj na obnovu zelene.

Ráta s úpravou existujúceho športového ihriska a jeho doplnením o workoutové prvky, detskými ihriskami, oploteným výbehom pre psy, rozšírením verejného osvetlenia, drobnou architektúrou a terénnymi a sadovými úpravami.





Viac k témam: eurofondy, Integrovaný regionálny operačný program (IROP), Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV)
Zdroj: Webnoviny.sk - Ministerstvo zmenilo rozhodnutie, Hlohovec získa státisíce eur na obnovu verejného priestoru © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia