Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Tenis

Federer plánuje v tenise pokračovať, rozlúčka s kariérou závisí od zdravotného stavu














Fotogaléria: Roger Federer





Britain Tennis ATP Finals Roger FedererNovak Djokovič, Roger FedererRoger FedererRoger Federer

Ovládol turnaje



Federer v roku 2019 ovládol turnaje v Dubaji, Miami, Halle a Bazileji. Vyhral 53 zápasov a prehral iba 10, sezónu ukončil ako tretí najlepší hráč sveta. Na slávnom Wimbledone bol dvakrát jednu loptičku od triumfu, ale napokon prehral s
Novakom Djokovičom.

A hoci sa prehupol cez stovku turnajových titulov (103) na okruhu ATP, dvadsiaty prvý grandslamový zatiaľ nepridal. Nedávno na turnaji majstrov v Londýne skvelým výkonom vyprevadil z kurtu Novaka Djokoviča, ale v semifinále nestačil na dravého gréckeho mladíka Stefanosa Tsitsipasa. Ako vidí Federer rok 2020 a prípadný konštantnejší nástup silnej mladej generácie?

/osobnosti/roger-federer/fotogaleria/page/5/">


"Nebude to nič prekvapujúce, ak sa zjavia noví šampióni aj na grandslamových turnajoch a dôjde k striedaniu stráží. Všetci traja z tzv.´veľkej trojky´ vieme, že z roka na rok sa nám ťažšie obhajujú naše pozície. Stále však dúfam, že jedným z tých šampiónov budem aj ja," nádejá sa Federer, cituje ho portál denníka The Express.

Exhibičné súboje



Švajčiarsky tenisový džentlmen už pred majstrovským turnajom v Londýne potvrdil, že absolvuje aj väčšinu nadchádzajúcej sezóny vrátane grandslamových turnajov a tiež sa chystá na olympijské hry do Tokia.

V najbližších dňoch čaká na tenisovú legendu v Južnej Amerike až päť exhibičných súbojov proti Nemcovi Alexandrovi Zverevovi. Začnú v Čile, pokračovať budú v Argentíne, Kolumbii, Mexiku a skončia v Ekvádore.

Federer rovnako prezradil, že jednu exhibíciu si nechá aj na február 2020. Chce si zahrať v Južnej Afrike, rodnej krajine svojej matky Lynette. Už v roku 2003 založil nadáciu, ktorá pomáha zlepšiť život deťom najmä v tejto krajine.





Zdroj: Webnoviny.sk - Federer plánuje v tenise pokračovať, rozlúčka s kariérou závisí od zdravotného stavu © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia