Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Kultúra

Medzinárodný divadelný festival TEMPUS ART sa vracia do Rožňavy, pre divákov je pripravený bohatý program












22.8.2021 (Webnoviny.sk) - Po osemročnej prestávke sa do Rožňavy opäť vracia Medzinárodný divadelný festival alternatívnych divadiel TEMPUS ART 2021. Festival organizuje Mestské divadlo ACTORES Rožňava v spolupráci s mestom Rožňava. Informovali o tom organizátori festivalu.

Festival bude hostiť aj zahraničné súbory



V poradí 5. ročník festivalu privíta od 16. do 19. septembra divadelné súbory zo Slovenska i zo zahraničia. Vo festivalovom programe sa tento rok predstaví 11 divadelných súborov, okrem Slovenska aj z Poľska, Českej republiky, Maďarska a z Francúzska.

„Naším zámerom je hľadať nové inšpirácie a obsahy v oblastiach kultúrneho života, ako aj možnosti na rozvoj turizmu a ako propagovať región, ktorý sa stáva čoraz viac navštevovaný,” dodáva jeden z organizátorov festivalu a herec Róbert Kobezda z Mestského divadla ACTORES.

Na festivale si zahrajú samé zvučné mená



Festival otvorí 16. septembra hra Franz W. v podaní domáceho Mestského divadla ACTORES. Zo súborov slovenskej scény stojí za pozornosť Divadlo ASTORKA Korzo´90 s komédiou Čudné popoludnie Dr. Zvonka Burkeho, v ktorej sa návštevníci môžu tešiť na Szidi Tobias, Juraja Kemku či Lukáša Latináka.

Ten si tiež zahrá spolu s ďalšími obľúbenými hereckými menami ako sú Róbert Jakab a Marián Miezga z Teatro Tatro. V cirkusovom šapitó odohrajú inscenáciu na motívy známeho románu Michaila Bulgakova Majster a Margaréta.

Zo zahraničných hosťujúcich súborov určite zaujme niekoľkonásobne ocenená inscenácia Záhradníček v podaní pražského Divadelného Spolku JEDL či predstavenie In Time v podaní maďarskej spoločnosti pre súčasný tanec Frenk_Ak Company Budapešť.

Pestrý bude aj sprievodný program



Rožňavčania a návštevníci mesta sa môžu tešiť aj na divadelný sprievod mestom s Cestovateľmi v steampunkovom štýle, o ktorý sa postarajú poľskí herci z Teatr Akt. Nebude chýbať ani bláznivá pouličná cirkusová show plná akrobacie na skákajúcich nohách v podaní francúzskeho súboru Cie Tac o Tac. To všetko v sprievodnom programe festivalu, v ktorom sa uskutočnia aj predstavenia pre najmenších a maľovanie na tvár v rámci cyklu TEMPUS ART DEŤOM.

Festival tiež predstaví dokumentárnu tvorbu a krátke filmy študentov Akadémie umení v Banskej Bystrici, pričom nebudú chýbať ani inšpiratívne ranné a večerné diskusie Tempus dialógy s režisérmi a hercami v A-Clube divadla ACTORES v OKC.





Viac k témam: Medzinárodný divadelný festival alternatívnych divadiel TEMPUS ART
Zdroj: Webnoviny.sk - Medzinárodný divadelný festival TEMPUS ART sa vracia do Rožňavy, pre divákov je pripravený bohatý program © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia