Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Ekonomika

Biden skorú dohodu o voľnom obchode s Veľkou Britániou neočakáva, podľa Johnsona USA vyjednávajú pritvrdo












22.9.2021 (Webnoviny.sk) - Americký prezident Joe Biden nevyjadril veľké očakávanie dosiahnutia postbrexitovej dohody o voľnom obchode s Veľkou Britániou. Pred rozhovorom s britským premiérom Borisom Johnsonom v Bielom dome Biden novinárom povedal, že budú „trochu“ diskutovať o obchode. „Budeme musieť na tom pracovať,“ dodal. Informuje o tom portál bbc.com.

Britská vláda uviedla, že obaja lídri „súhlasili s pokračovaním práce smerom k budúcej úplnej dohode o voľnom obchode“. Avšak Johnson už skôr naznačil malé šance na dosiahnutie dohody s USA pred najbližšími parlamentnými voľbami. „Američania vyjednávajú veľmi tvrdo,“ dodal.

Podľa informácií BBC členovia britskej vlády teraz uvažujú o pripojení Spojeného kráľovstva k existujúcej severoamerickej dohode o voľnom obchode namiesto presadzovania samostatnej dohody.

Zdroj oboznámený s uvažovaním britskej vlády pre BBC naznačil, že Veľká Británia by mohla rokovať o pristúpení k existujúcej obchodnej dohode medzi USA, Kanadou a Mexikom, známej pod skratkou USMCA. „Existuje celý rad rôznych spôsobov, ako to urobiť,“ povedal zdroj. „Otázkou je, či je na to americká vláda pripravená,“ dodal.





Viac k témam: Brexit, obchodná dohoda, Severoamerická obchodná dohoda
Zdroj: Webnoviny.sk - Biden skorú dohodu o voľnom obchode s Veľkou Britániou neočakáva, podľa Johnsona USA vyjednávajú pritvrdo © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia