Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Ekonomika

Sociálna poisťovňa minula na svoju činnosť vyše 130 miliónov eur, najviac dala na mzdy zamestnancov












20.12.2021 (Webnoviny.sk) - Sociálna poisťovňa na svoju činnosť za január až október tohto roka minula 132,9 milióna eur. V porovnaní s januárom až októbrom minulého roka ide o 13 miliónov eur menej. Rozpočet správneho fondu, ktorý slúži na úhradu prevádzkových výdavkov poisťovne, by mal v tomto roku dosiahnuť 200 miliónov eur. Vyplýva to zo správy o hospodárení Sociálnej poisťovne za január až október tohto roka.

Najväčšiu položku vo výdavkoch správneho fondu tvoria výdavky na mzdy a poistné za zamestnancov poisťovne. Za január až október tohto roka dosiahli 95 miliónov eur. Na nákup tovarov a služieb poisťovňa vynaložila 35,7 milióna eur. Zvyšnú sumu bežných výdavkov správneho fondu tvoria bežné transfery vo výške 1,27 milióna eur.

Kapitálové výdavky poisťovne za desať mesiacov tohto roka predstavovali 937-tisíc eur. Na všeobecné investície smerovalo 374-tisíc eur a na informačno-komunikačné technológie 563-tisíc eur.





Viac k témam: náklady, Výdavky
Zdroj: Webnoviny.sk - Sociálna poisťovňa minula na svoju činnosť vyše 130 miliónov eur, najviac dala na mzdy zamestnancov © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia