Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

MOTOR šport

Svitko si drží v predposlednej etape na Rely Dakar desiate miesto, na čele je opäť Sunderland












13.1.2022 (Webnoviny.sk) -


  • aktualizované 13. januára 2022, 15:02




Slovenský motocyklista Štefan Svitko vo štvrtok obsadil 10. priečku v predposlednej 11. etape tohtoročnej edície púštnej Rely Dakar v Saudskej Arábii. Pred piatkovým vyvrcholením podujatia v Džidde sa v celkovej klasifikácii posunul z 12. na 11. priečku a na Top 10 stráca aktuálne 71 sekúnd. Pred Svitkom je desiaty Austrálčan Toby Price, na deviateho Američana Masona Kleina stráca slovenský jazdec 2:29 min.

Svitko mal po páde poškodenú motorku



Štvrtková 11. etapa mala štart aj cieľ v Bishe a merala 501 km, z toho bolo 346 km meraných úsekov. Svitko v nej spadol a poškodil si motorku, za víťazom Kevinom Beňavidesom z Argentíny zaostal o 17:51 min.

Druhý vo štvrtok skončil Brit Sam Sunderland (+4 s) a tretí bol Joaquim Rodríguez z Portugalska (+2:26 min).

Vedie opäť Sunderland



O post lídra celkového poradie prišiel Francúz Adrien van Beveren, ktorý obsadil až 15. pozíciu so stratou 21:33 min. na víťaza a pred poslednou etapou je štvrtý.

Vedie opäť Sunderland pred Čiľanom Pablom Quintanillom (6:52 min.), tretí je priebežne Rakúšan Matthias Walkner (+7:15 min.). Vozidlá ostatných kategórií sú stále na trati štvrtkovej 11. etapy.

Zapletal a Sýkora mali 32. miesto



V súťaži automobilov vo štvrtok zvíťazil Španiel Carlos Sainz s náskokom 3:10 min pred Luciom Álvarezom z Argentíny, tretí skončil s mankom 3:53 min Švéd Mattias Ekström. Líder celkového poradia Nasser Al-Attiyah z Kataru bol opäť siedmy, no pred druhým Francúzom Sébastienom Loebom zvýšil náskok na 33:19 min. Tretí je stále domáci Yazeed Al-Rajhi, na Al-Attiyah však stráca už viac ako hodinu (+1:03:43 h).

Čech Miroslav Zapletal so slovenským navigátorom Marekom Sýkorom v 11. etape obsadili 32. stupienok (+39:12 min) a v celkovom poradí sú na 24. mieste s mankom 6:30:07 h na lídra.

Rusi stále dominujú medzi kamionistami



Medzi štvorkolkami vo štvrtok opäť triumfoval Brazílčan Marcelo Medeiros, líder celkového poradia Francúz Alexandre Giroud skončil štvrtý. Druhý v celkovom poradí je Francisco Moreno z Argentíny, na Girouda stráca priepastných 2:41:24 h.

V súťaži kamiónov pokračuje dominancia Rusov na Kamazoch. Vo štvrtok zvíťazil Eduard Nikolajev pred Andrejom Karginovom a Dmitrijom Sotnikovom, v celkovom poradí vedie Sotnikov s náskokom 8:18 min pred Nikolajevom, tretí je ďalší Rus Anton Šibalov s mankom 1:04:50 h na Sotnikova.





Viac k témam: Rely Dakar
Zdroj: Webnoviny.sk - Svitko si drží v predposlednej etape na Rely Dakar desiate miesto, na čele je opäť Sunderland © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia