Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Slovensko

Podpaľač z košickej nemocnice už čelí obvineniu, za svoj čin môže dostať až desať rokov












13.1.2022 (Webnoviny.sk) - Podpaľač z košickej nemocnice čelí obvineniu zo zločinu všeobecného ohrozenia a prečinu poškodzovania cudzej veci, za ktorý mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na štyri roky až desať rokov. Informovala o tom košická policajná hovorkyňa hovorkyňa Lenka Ivanová.

Získaná a vyhodnotená dôkazná situácia umožnila vyšetrovateľovi odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach obviniť 55-ročného Košičana, ktorý bol vo februári minulého roku hospitalizovaný v jednej z košických nemocníc.

Muž na oddelení chirurgie spôsobil požiar na lôžku, následkom čoho došlo k vznieteniu plachty, matraca, lôžkovej konštrukcie, gumovej podlahy, ale aj k zadymeniu izby, v ktorej sa okrem muža nachádzala ešte jedna hospitalizovaná osoba.

Vďaka rýchlej reakcii zdravotníckeho personálu boli obe osoby, ale aj ďalšie osoby hospitalizované na chirurgii evakuované, požiar bol uhasený a príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru boli zadymené priestory odvetrané. Muž svojim nezodpovedným správaním spôsobil nemocnicu škodu vo výške viac ako 12-tisíc eur.





Viac k témam: Nemocnica, Podpaľač
Zdroj: Webnoviny.sk - Podpaľač z košickej nemocnice už čelí obvineniu, za svoj čin môže dostať až desať rokov © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia