Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Hokej

Sýkora sa chce učiť od hviezd New Yorku Rangers, zmluva s klubom NHL ho vraj ako človeka nezmení












30.7.2022 (Webnoviny.sk) - Slovenský hokejový útočník Adam Sýkora má za sebou prelomový ročník, ktorého vrcholom bol úspešný draft nováčikov do zámorskej NHL. Klub New York Rangers si ho na ňom vybral v druhom kole zo 63. miesta a podpísal s ním aj vstupný kontrakt.

Okrem toho si zahral vo finále Hlinka Gretzky Cupu, tešil sa z titulu na turnaji A-skupiny I. divízie MS hráčov do 18 rokov a absolvoval aj premiéru v seniorskej reprezentácii na MS vo Fínsku.

Zmenil sa mu hokejový život



"Od príchodu z predošlého šampionátu sa mi zmenil hokejový život. V Nitre som dostal viac priestoru, následne sme postúpili na osemnástkových majstrovstvách, prišli MS vo Fínsku, draft a zmluva. Všetko zapadlo pekne do seba a stále sa cítim ako v rozprávke. Uvedomujem si však, že je to iba začiatok, taký prvý krok do sveta profesionálneho hokeja. Musím pokračovať v tvrdej práci," povedal 17-ročný rodák z Piešťan pre oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Sýkora si nemyslí, že ho podpis zmluvy so slávnou organizáciou z NHL zmení ako človeka: "Ja si vážim každý úspech, ale chcem ostať sám sebou. Viem, že dostať sa do NHL bude veľmi náročné a snažím sa držať pri zemi. Či už zmluvu mám alebo nie, chcem ostať skromný a ku každému sa správať tak ako sa správa on ku mne."

Života v New Yorku sa nebojí



Odchovanec HK Nitra sa dostal do jedného z najväčších miest na svete.

"Bolo vidieť, že je to najrušnejšie mesto sveta. Prejsť pár míľ autom trvalo 45 minút. Presuny boli náročné, ale bol to veľký zážitok. V New Yorku som bol prvýkrát v živote a chvíľu mi potrvá, kým sa tam zorientujem. Som však komunikatívny, angličtinu ovládam a tak sa toho nebojím. Podstatné je, aby som sa tam chytil po hokejovej stránke. Zibanejad, Panarin či Kreider. To všetko sú veľké mená, ktoré sú mi dobre známe zatiaľ iba z televíznej obrazovky. Od každého z nich sa mám čo učiť," uvedomuje si Sýkora.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Draft nováčikov zámorskej NHL 2022 (fotografie)

Pomôže im to v kariére



Sýkora sa teraz sústredí na MSJ v kanadskom Edmontone, kde bude jedným z lídrov slovenskej dvadsiatky: "Potrebujeme tam uspieť ako tím a ak sa to podarí, tak to určite pomôže aj kariére každého z nás. Každý takýto turnaj je pre mňa veľkou výzvou a skúsenosťou. Som preto naozaj šťastný, že ma Rangers uvoľnili. Nervozita pomaličky stúpa, ale nie je prehnane veľká. Jednoducho sa tešíme na prvý prípravný zápas a budovanie dobrej partie. Vieme, že tu nemáme najvyššie draftovaných hráčov, ale sústredíme sa na seba a urobíme všetko pre to, aby sme dosiahli nejaký úspech."

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem






Viac k témam: Draft NHL, NHL National Hockey League
Zdroj: Webnoviny.sk - Sýkora sa chce učiť od hviezd New Yorku Rangers, zmluva s klubom NHL ho vraj ako človeka nezmení © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia