Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Ekonomika

Maďarsko ďalšie sankcie proti Rusku nepodporí. Nedovolíme, aby sme boli nútení platiť cenu vojny, vyhlásil Szijjártó












24.8.2022 (Webnoviny.sk) - Maďarská a estónska vláda sa zhodujú, že vojna na Ukrajine sa musí čo najskôr skončiť. Na energetické sankcie však majú rozdielne názory. Referuje o tom web hungarytoday.hu.

Maďarsko chce čím skôr pokoj



Maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó telefonoval so svojím estónskym náprotivkom Urmasom Reinsaluom.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine



Szijjártó vo svojom príspevku na Facebooku napísal, že obaja súhlasia s tým, že vojna na Ukrajine sa musí čo najskôr skončiť.

Svojmu kolegovi pripomenul, že je v záujme Maďarska ako susednej krajiny, aby bol čím skôr pokoj.

Szijjártó súhlasí so Scholzom



Szijjártó zdôraznil, že sa líšia v hodnotení, či sankcie prispejú k tomuto cieľu. Poznamenal, že „rýchlo dal jasne najavo", že Maďarsko vylučuje akékoľvek rokovania o ďalších energetických sankciách proti Rusku.

„V súčasnosti je fyzicky nemožné zabezpečiť dodávky ropy a plynu do Maďarska bez ruských zdrojov energie a nedovolíme, aby boli Maďari nútení platiť cenu vojny,“ zdôraznil.

Energetické sankcie podľa maďarského ministra poškodzujú Európu viac ako Rusko, takže ich sprísnenie by išlo úplne proti zdravému rozumu. Szijjártó taktiež napísal, že v súlade s postojom nemeckého kancelára Olafa Scholza maďarská vláda nepodporuje sprísnenie alebo obmedzenie vydávania víz ruským občanom.

Reinsalu nedávno kritizoval postoj Maďarska k vojne na Ukrajine a obvinil krajinu z podkopávania európskej jednoty. V dôsledku toho bol estónsky veľvyslanec predvolaný na ministerstvo zahraničných vecí v Budapešti.





Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Sankcie proti Rusku
Zdroj: Webnoviny.sk - Maďarsko ďalšie sankcie proti Rusku nepodporí. Nedovolíme, aby sme boli nútení platiť cenu vojny, vyhlásil Szijjártó © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia