Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Slovensko

Vodič z tragickej nehody zo zastávky Zochova svoj čin oľutoval, prokurátor sa vyjadril aj k prekvalifikovaniu skutku (video)












5.10.2022 (Webnoviny.sk) -


  • aktualizované 5. októbra 11:57




Krajský prokurátor v Bratislave Rastislav Remeta v stredu poskytol informácie o stave vyšetrovania tragickej nehody na zastávke Zochova v Bratislave.

Potvrdil, že dozorový prokurátor sa stotožnil s návrhom vyšetrovateľa na vzatie vodiča do väzby z dôvodov obavy z úteku a pokračovania v trestnej činnosti. „Do súčasnej doby nebol stanovený termín výsluchu obvineného pred príslušným súdom," povedal Remeta.

Doplnil, že v podmienkach prokuratúry sa jedná o mimoriadnu udalosť. Preto nie je vhodné konkretizovať skutkové udalosti, keďže by to mohlo viesť k sťaženiu trestného konania. Tiež uviedol, že obvinený vodič oľutoval čin, ktorého sa dopustil.

Obvinenie je zákonné a odôvodnené



Už v utorok polícia informovala, že 60-ročného vodiča obvinili trestného činu všeobecného ohrozenia. V prípade preukázania viny súdom mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov, alebo na doživotie. „Obvinenie zo všeobecného ohrozenia je zákonné a odôvodnené," povedal Remeta.

Tragická nehoda na zastávke Zochova v Bratislave



Skutok všeobecného ohrozenia podľa Remetu zahŕňa aj „všetky markanty" kvalifikácií, ktoré boli zvažované predtým, ako usmrtenie, ublíženie na zdraví alebo ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. „V tomto štádiu trestného konania nie je možné konštatovať priamy úmysel," skonštatoval.

Na druhej strane, nepriamy úmysel obvineného však už preukázaný bol. Obvinený ako aj jeho spolujazdec podľa Remetu boli vypočutí, potrebné je však vypočuť veľa ďalších svedkov. Z tohto dôvodu vyzval všetkých potencionálnych svedkov, aby sa prihlásili.

Video: Tlačová konferencia



V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem


Prekvalifikácia skutku



Opitý vodič vozidla zn. Škoda SuperB zišiel v nedeľu 2. októbra večer vo vysokej rýchlosti počas jazdy mimo vozovku na zastávku mestskej hromadnej dopravy Zochova, kde sa v tom čase nachádzalo približne 40 osôb, pričom došlo k zrážke vozidla s nimi.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Auto narazilo do zastávky Zochova v Bratislave (fotografie)

V dôsledku tejto zrážky bezprostredne na mieste zahynuli štyri osoby, traja ľudia boli v kritickom stave prevezení do nemocníc, ďalší traja utrpeli zranenia vyžadujúce si ich ošetrenie v nemocniciach. V priebehu pondelka 3. októbra pribudla ďalšia obeť, ktorou bola 21-ročná študentka.

Ako ďalej informoval Szeiff, policajti bratislavskej krajskej kriminálky intenzívne vykonávali všetky potrebné procesné úkony, cieľom ktorých bolo náležité zistenie skutkového stavu, zaistenie všetkých potrebných dôkazov a ich následné vyhodnotenie. Na základe týchto úkonov bola zabezpečená potrebná dôkazná situácia, umožňujúca vzniesť obvinenie konkrétnej osobe. Na základe doterajšej dôkaznej situácie došlo k zmene právnej kvalifikácie.







Viac k témam: Tragická nehoda na zastávke Zochova v Bratislave
Zdroj: Webnoviny.sk - Vodič z tragickej nehody zo zastávky Zochova svoj čin oľutoval, prokurátor sa vyjadril aj k prekvalifikovaniu skutku (video) © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia