Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

MOTOR šport

Svitko v 3. etape na Rely Dakar obsadil šestnástu priečku, polepšil si aj v celkovom poradí a karty zamiešalo zhoršujúce sa počasie












3.1.2023 (Webnoviny.sk) -


  • aktualizované 3. januára 2023, 15:35




Slovenský motocyklista Štefan Svitko obsadil v utorkovej 3. etape na prestížnej Rely Dakar v Saudskej Arábii 16. priečku a v priebežnom poradí kategórie motocyklov poskočil z 21. na 18. pozíciu.

Najlepší bol Sanders



Jazdci sa v utorok presunuli z Al Uly do Ha'Ilu, trať merala 669,15 km a obsahovala 447 km meraných úsekov. Najlepšie si s uvedenou "porciou" poradil Austrálčan Daniel Sanders, ktorý dosiahol o 6:19 min lepší čas ako druhý Američan Skyler Howes. Tretí v utorok finišoval ďalší americký jazdec Mason Klein, ktorý bol po pondelkovej 2. etape lídrom klasifikácie.

Klein v utorok stratil na Sandersa 6:59 min a v celkovom poradí klesol práve za Austrálčana. Sanders teraz vedie pred Kleinom o 4:04 min, tretí je Argentínčan Kevin Benavides (+6:53 min). Štefan Svitko v utorok za Sandersom zaostal o takmer 20 minút a v priebežnej klasifikácii na neho stráca už cez 51 minút.

Počasie všetko skomplikovalo



Pre zhoršujúce sa počasie museli organizátori utorkovú 3. etapu prerušiť, pričom rôzne kategórie budú mať rôzny výpočet času. V kategórii Classic utorkovú etapu úplne zrušili v tejto súťaži štartuje Ľuboš Schwarzbacher s Čechom Jánom Ulrichom.

V súťaži štvorkoliek sa pohyboval v popredí Juraj Varga, ktorému pred utorkom patrila solídna 8. priečka v celkovom poradí a je možné, že sa v klasifikácii posunie ešte nahor.

Na Rely Dakar tiež súťažia medzi kamiónmi Róbert Kasák so slovenský spolujazdcom Tomášom Kazarkom a Čechom Jaroslav Kolář, Ľubomír Palčo je členom posádky s Maďarom Zsoltom Darázsim a Francúzom Pierrom Calmonom.

Medzi automobilmi museli Čech Miroslav Zapletal so slovenským navigátorom Marekom Sýkorom odstúpiť v pondelok 2. etape pre nehodu.





Viac k témam: Rely Dakar
Zdroj: Webnoviny.sk - Svitko v 3. etape na Rely Dakar obsadil šestnástu priečku, polepšil si aj v celkovom poradí a karty zamiešalo zhoršujúce sa počasie © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia