Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Ostatné športy

Skvelá Vlhová skončila druhá v slalome v Záhrebe, vyhrala Shiffrinová a Dubovská chytila „špicara“












4.1.2023 (Webnoviny.sk) -


  • aktualizované 4. decembra 17:34




Slovenská reprezentantka Petra Vlhová skončila na skvelom druhom mieste v stredajšom slalome Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní 2022/2023 v chorvátskom Záhrebe.

Dvadsaťsedemročná Liptáčka bola po prvej jazde tretia s mankom 55 stotín sekundy za líderkou Američankou Mikaelou Shiffrinovou, v súčte dvoch jázd za ňou napokon zaostala o 76 stotín sekundy.

Po prvej jazde bola pred 27-ročnou Liptáčkou aj Anna Swennová Larssonová zo Švédska, tá však v druhom na mimoriadne nekvalitnej trati spravil chybu v dolnej časti a skončila tretia so stratou 1,21 sekundy na Shiffrinovú.

Shiffrinová útočí na rekord Vonnovej



Shiffrinová v Záhrebe ovládla prvý z dvoch slalomov, druhý sa uskutoční už vo štvrtok popoludní. Američanka si upevnila post líderky celkového poradia SP aj hodnotenia disciplíny. V stredu pripísala už 81. triumf v seriáli a len jedno prvenstvo ju delí od ženského maxima krajanky Lindsey Vonnovej a päť víťazstiev od absolútneho rekordu Švéda Ingemara Stenmarka,

"Bolo to veľmi náročné, lebo je veľmi teplo a podmienky sú ťažšie. Hodnotím to pozitívne. Odstup od prvej priečky je väčší, ale Mikaela je v súčasnosti výborná. Musím zanalyzovať obe moje jazdy, kde sa dá ísť lepšie a pred zajtrajškom to zlepšiť. Po prvom kole som už mala veľkú stratu, nevzdala som sa však a zabojovala. S Mikaelou v jej súčasnej forme to už bol veľký rozdiel. Teraz ma čaká rýchla regenerácia a zajtra ďalší štart," povedal Vlhová po stredajšom slalome v prenose JOJ Šport.

Vlhová v Záhrebe už trikrát vyhrala



V celkovom poradí SP nazbierala Shiffrinová už 975 bodov a náskok 389 bodov pred Vlhovou. V hodnotení disciplíny vedie Američanka so ziskom 525 bodov o 105 bodov pred Švajčiarkou Wendy Holdenerovou, Vlhová je tretia o ďalších 60 bodov za Švajčiarkou.

Shiffrinová si v SP pripísala už piaty triumf bez prerušenia, predtým ovládla všetky tri štarty v rakúskom Semmeringu (2x obrovský slalom a raz slalom) aj super-G vo švajčiarskom St. Moritzi. Američanka tiež dosiahla už piate slalomové víťazstvo v Záhrebe. V minulosti tam triumfovala aj v rokoch 2013, 2015, 2018 a 2018. "Som veľmi šťastná. Snažila som previesť čo najlepší výkon, vložila som do toho takú mieru rizika, akú som potrebovala," povedala v cieli pre organizátorov.

Slovenka v Záhrebe nepredĺžila víťaznú sériu, na Medveďom vŕšku triumfovala v ostatných troch pretekoch v rokoch 2020, 2021 a 2022. Predtým tam bola dvakrát druhá (2017 a 2019) a raz štvrtá (2018). Na prvenstvo v SP čaká Vlhová od 11. marca 2022, vtedy ovládla obrovský slalom vo švédskom Aare.





Viac k témam: Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní, Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní 2022/2023, Záhreb
Zdroj: Webnoviny.sk - Skvelá Vlhová skončila druhá v slalome v Záhrebe, vyhrala Shiffrinová a Dubovská chytila „špicara“ © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia