Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Slovensko

Manipulácia parlamentných volieb je podľa Šimka nepredstaviteľná a do kampane strán zasahovať nechce (video)












9.6.2023 (SITA.sk) - Manipulácia parlamentných volieb je pri ich aktuálnom modeli fungovania a spôsobe sčítavania hlasov nepredstaviteľná. Na piatkovej tlačovej konferencii to skonštatoval minister vnútra Ivan Šimko.

Jediný prípad na SR



„Za 33 rokov, pokiaľ išlo o výsledky volieb a referend, sa vyskytol jeden prípad, keď Ústavný súd SR rozhodol, že to nebolo korektné," povedal Šimko s poukazom na referendum z roku 1997, ktoré má prívlastok zmarené.

Chybné hlasovacie lístky však podľa neho vtedy zaznamenali milióny ľudí „Toto je vec, ktorá sa nemôže urobiť tajne," uviedol minister.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem


Šimko tiež pripomenul, že podpísané zápisnice aj s volebnými lístkami ostávajú uchované v zapečatenej urne. „Tak sa to bude vždy dať aj spätne prepočítavať," zdôraznil.

Dezinformačná kampaň



Pokiaľ ide o prípadnú dezinformačnú kampaň, ktorá by mohla ohroziť bezpečnosť štátu, podľa Šimka sa rezort vnútra bude v prípade potreby problémom zaoberať.

„Ale nijakým spôsobom nechceme zasahovať do toho, akým spôsobom budú svoju kampaň viesť politické strany," dodal minister vnútra.





Viac k témam: Minister vnútra SR, Politické strany, Predčasné voľby na Slovensku 2023, Predvolebná kampaň, Úradnícka vláda
Zdroj: SITA.sk - Manipulácia parlamentných volieb je podľa Šimka nepredstaviteľná a do kampane strán zasahovať nechce (video) © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia