Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Ekonomika

Slovensko pokračuje v prípravách na svetovú výstavu Expo 2025 Osaka, bude súčasťou subtémy Posilňovanie životov












5.1.2024 (SITA.sk) - Ministerstvo hospodárstva SR pokračuje v príprave účasti Slovenska na svetovej výstave Expo 2025 Osaka. Aktuálne hľadá spoločnosť, ktorá by pre neho zabezpečila výstavbu a demontáž slovenského pavilónu.

Podľa Oznámenia o vyhlásení verejného obstarávania je predpokladaná hodnota zákazky takmer 4,15 mil. eur. O víťazovi verejnej súťaže rozhodne najnižšia cena. Záujemcovia môžu svoje ponuky predkladať do 29. januára tohto roka.

O účasti Slovenska na svetovej výstave formou národnej expozície rozhodla vláda začiatkom októbra 2022. Taktiež odsúhlasila navrhované financovanie oficiálnej účasti v sume viac ako 18 mil. eur.

Slovensko sa výstavy zúčastní v rámci subtémy Posilňovanie životov. Náš pavilón bude na ploche približne 950 metrov štvorcových, stavba bude mať asi 700 metrov štvorcových.



Svetová výstava Expo 2025 Osaka sa bude konať v Japonsku od 13. apríla do 13. októbra 2025. Hlavnou témou bude „Vytváranie budúcej spoločnosti pre naše životy“ a subtémami „Záchrana životov“, „Posilňovanie životov“ a „Prepojenie životov“. Celkovo sa očakáva účasť 150 krajín a 25 medzinárodných organizácií. Organizátor predpokladá priemernú návštevnosť v počte približne 28,2 milióna návštevníkov.







Viac k témam: Financovanie, svetová výstava EXPO
Zdroj: SITA.sk - Slovensko pokračuje v prípravách na svetovú výstavu Expo 2025 Osaka, bude súčasťou subtémy Posilňovanie životov © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia