Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Hokej

Slovenskí hokejisti vo Zvolene po skvelom obrate zdolali Nemcov, pätnásť minút pred koncom prehrávali o dva góly












7.2.2024 (SITA.sk) - Slovenská hokejová reprezentácia uspela vo svojom úvodnom zápase v kalendárnom roku 2024, v stredu si vo Zvolene poradila s výberom Nemecka a zdolala ho 5:2.

Zverenci trénera Craiga Ramsayho prehrávali v tomto súboji už 0:2, v záverečnej pätnásťminútovke sa im však podaril dokonalý obrat.

Vo Zvolene po štrnástich rokoch



Druhý zápas proti rovnakému súperovi odohrajú Slováci vo štvrtok opäť vo Zvolene rovnako o 18.00 h. Vo Zvolene sa slovenskí reprezentant predstavili po viac ako štrnástich rokoch.

V 76. vzájomnom súboji v ére samostatnosti dosiahli Slováci jubilejný 40. triumf, okrem toho sa zrodila aj jedna remíza a 34-krát zvíťazili Nemci. V stredu sa vo Zvolene zrodil druhý triumf Slovákov bez prerušenia.

Glosárov víťazný debut



Pri debute v národnom tíme si brankár Vladimír Glosár pripísal víťazný duel a vyhlásili ho za najlepšieho hráča slovenského tímu v tomto súboji.

"Bol to výborný zápas. V druhej tretine sme dali trikrát žŕdku a zdalo sa, že v celom zápase neskórujeme ani raz. Aj keď to nevyzeralo dobre, tak chalani sa nevzdali a zabojovali. Ani po dvoch góloch sme toho veľa nemuseli meniť a vyšiel nám obrat, čo ma veľmi teší," povedal v prenose JOJ Šport hlavný kouč Craig Ramsay a vyzdvihol aj výkon brankára Glosára.



Slovensko - Nemecko 5:2 (0:0, 0:1, 5:1) - doplnkové nájazdy: 2:1





  • prípravný medzištátny zápas - Zvolen




Góly: 46. Hrehorčák, 50. Lukošik (Džugan, Ivan), 54. Kukuča, 59. Kašlík Kukuča), 59. Baláž (Kollár) - 39. Nijenhuis (Mik), 45. Nijenhuis (Brunnhuber)

Vylúčení: 2:2 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Stano, J, Konc ml. - Durmis, Hercog, 4017 divákov

Zostavy:

Slovensko: Glosár - Mudrák, Ivan, Bučko, Gajdoš, Korenčik, Golian, Brincko, Beňo - Faško-Rudáš, Tamáši, Okuliar - Kukuča, Kollár, Hrehorčák - Baláž, Čacho, Kašlík - Džugan, Myklucha, Lukošik

Nemecko: Ancicka - Mik, Geibel, Sennhenn, Klein, Pilu, Preto, Dziambor, Wirth - Schinko, Leonhardt, Blank - Jentzsch, Fleischer, Krauss - Schiemenz, Heigl, Oswald - Wohlgemuth, Brunnhuber, Calster - Nijenhuis



Slováci za päť minút vyrovnali



V prvej tretine boli Slováci strelecky aktívnejší aj nebezpečnejší, skóre sa však nemenilo, keďže obaja brankári si držali čisté konto.

V druhej časti slovenskí hokejisti zatlačili súpera, pomohli im k tomu dve presilovky. V početných výhodách však neskórovali a prišiel trest, keď v 39. minúte v brejku uspel Jan Nijenhuis.

Keď ten istý hráč v 45. minúte upravil na 0:2, zdalo sa, že slovenský výber odíde s prehrou. Vzápätí však prišiel kontaktný gól Patrika Hrehorčáka a v 50. minúte Adam Lukošik premiérovým zásahom v národnom tíme vyrovnal na 2:2.

Dva góly do prázdnej bránky



Zvolenské tribúny rozburácal o štyri minúty neskôr Andrej Kukuča, ktorý získal puk v strednom pásme, unikol súperom a švihom pridal tretí slovenský gól.

Dôležité potom bolo, že slovenskí reprezentanti neinkasovali pri vylúčení Martina Faška-Rudáša, počas ktorého dokonca mali šancu aj na štvrtý presný zásah.

V závere siahli Nemci k hre bez brankára, vyrovnať sa im však nepodarilo, ale Matej Kašlík aj Jozef Baláž ešte skórovali do prázdnej bránky.





Viac k témam: Prípravný zápas, Slovenská hokejová reprezentácia
Zdroj: SITA.sk - Slovenskí hokejisti vo Zvolene po skvelom obrate zdolali Nemcov, pätnásť minút pred koncom prehrávali o dva góly © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia