Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Ekonomika

Putin zaplatí ešte vyššiu cenu za svoju agresiu. Biden oznámil viac ako 500 nových sankcií proti Rusku












23.2.2024 (SITA.sk) - Americký prezident Joe Biden v piatok oznámil nový balík viac ako 500 sankcií voči Rusku pre jeho vojnu na Ukrajine a pre smrť Alexeja Navaľného. Uviedol to prostredníctvom vyhlásenia na oficiálnom webe Bieleho domu.

„Dnes oznamujem viac ako 500 nových sankcií proti Rusku za jeho pokračujúcu dobyvateľskú vojnu na Ukrajine a za smrť Alexeja Navaľného, ktorý bol odvážnym protikorupčným aktivistom a najzúrivejším vodcom Putinovej opozície," vyhlásil Biden.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine



Tieto sankcie budú podľa neho zamerané na jednotlivcov spojených s väznením Navaľného, ako aj na ruský finančný sektor, vojenskú priemyselnú základňu, obstarávacie siete a osoby, ktoré sa vyhýbajú sankciám na viacerých kontinentoch. „Zabezpečia, že Putin zaplatí ešte vyššiu cenu za svoju agresiu v zahraničí a represie doma," dodal Biden.

„Zavádzame tiež nové vývozné obmedzenia pre takmer 100 subjektov na poskytovanie podpory ruskej vojnovej mašinérii zadnými vrátkami. Podnikáme kroky na ďalšie zníženie energetických príjmov Ruska. A nasmeroval som svoj tím na posilnenie podpory občianskej spoločnosti, nezávislých médií a tých, ktorí bojujú za demokraciu na celom svete," skonštatoval Biden.





Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Sankcie proti Rusku, vojna na Ukrajine
Zdroj: SITA.sk - Putin zaplatí ešte vyššiu cenu za svoju agresiu. Biden oznámil viac ako 500 nových sankcií proti Rusku © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia