Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Slovensko

Počas veľkonočných sviatkov bude v teréne viac policajtov, dohliadať budú aj na bezpečnosť vo vlakoch












28.3.2024 (SITA.sk) - Počas veľkonočných sviatkov bude v teréne viac policajtov. Zvýšené opatrenia platia od štvrtka do utorka 2. apríla. Príslušníci policajného zboru budú dohliadať na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky.

Kontrola bude predovšetkým zameraná na dodržiavanie rýchlosti jazdy či zákaz požívania alkoholických nápojov a iných návykových látok vodičmi.

„Predpokladáme zvýšenú intenzitu cestnej premávky, preto budú policajti v prípade potreby nápomocní pri riadení a usmerňovaní dopravy. Tiež budú dohliadať na miesta, kde je možné predpokladať zvýšený počet chodcov, ako sú napríklad kostoly, cintoríny, nákupné centrá a ďalšie miesta. Najmä počas predpokladaného zvýšeného presunu občanov budú policajti preventívne pôsobiť nielen na železničných staniciach, ale aj priamo vo vybraných regionálnych vlakoch, rýchlikoch a v medzinárodných vlakoch," informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Všetky krajské riaditeľstvá policajného zboru si na základe vlastných analýz dopravno-bezpečnostnej situácie naplánujú miesta a časy kontrol, a to tak, aby boli efektívne a pôsobili predovšetkým preventívne.

Bárdyová taktiež informovala, že od začiatku roka 2024 evidujú už 2 267 dopravných nehôd, čo je o 35 menej ako v rovnakom období vlaňajška. O život doposiaľ prišlo 53 ľudí, z ktorých bol jeden motocyklista a 14 chodcov.







Viac k témam: Policajti, Veľkonočné sviatky
Zdroj: SITA.sk - Počas veľkonočných sviatkov bude v teréne viac policajtov, dohliadať budú aj na bezpečnosť vo vlakoch © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia