Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Slovensko

SHMÚ prejde hĺbkovým auditom, minister Taraba uviedol aj dôvody odvolania riaditeľa












11.4.2024 (SITA.sk) - Dočasne poverenou generálnou riaditeľkou Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) sa stala jeho terajšia ekonómka Ivana Herkel. Do funkcie ju vymenoval podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba.

Šéf envirorezortu dodal, že SHMÚ čakajú dôležité výzvy.

„Predchádzajúci generálny riaditeľ nezvládol riadenie podniku súvisiace predovšetkým so zlým manažovaním IT projektov. Inštitúcia prejde hĺbkovým auditom a budeme konať v oblasti prešetrenia viacerých podnetov. Neskôr bude potrebné prijať správne manažérske rozhodnutia a nastaviť transparentné financovane SHMÚ,“ zdôraznil Taraba.

Ivana Herkel vyštudovala Fakultu podnikového manažmentu na Ekonomickej univerzite v Bratislave. Svoje manažérske zručnosti rozvíjala 12 rokov na Letisku Poprad – Tatry, a.s., kde pôsobila vo funkcii výkonnej aj ekonomickej riaditeľky a zároveň predsedníčky predstavenstva. V SHMÚ pracuje od mája 2021 ako riaditeľka úseku ekonomiky.

Ministerstvo životného prostredia plánuje na pozíciu generálneho riaditeľa SHMÚ vyhlásiť riadne výberové konanie.





Viac k témam: dočasné poverenie riaditeľov, Minister životného prostredia SR, podpredseda vlády
Zdroj: SITA.sk - SHMÚ prejde hĺbkovým auditom, minister Taraba uviedol aj dôvody odvolania riaditeľa © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia