Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Futbal

Calzona má 19. najvyšší ročný plat spomedzi všetkých trénerov na ME 2024












11.4.2024 (SITA.sk) - Kouč slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona poberá spomedzi všetkých trénerov, ktorí sa zúčastnia na tohtoročných majstrovstvách Európy v Nemecku, devätnásty najvyšší ročný plat. Odmeny všetkých 24 stratégov zverejnil web Finance Football.

Nižší ročný plat majú iba piati tréneri



Calzona podľa spomenutého zdroja zarába 540-tisíc eur, pričom do tejto mzdy v rámci rebríčka nezapočítali súbežný úväzok v talianskom klube SSC Neapol.

Nižší ročný plat ako Calzona majú spomedzi účastníkov ME 2024 iba piati tréneri - Talian na lavičke maďarského výberu Marco Rossi, slovinský kouč Matjaž Kek, český kormidelník Ivan Hašek, Rumun Edward Iordanescu a Francúz Willy Sagnol, ktorý vedie tím Gruzínska.

Druhý v poradí je kouč Nemcov



Najvyšším zárobkom spomedzi reprezentačných trénerov, ktorí sa predstavia na tohtoročnom európskom šampionáte, sa môže pochváliť Angličan Gareth Southgate s ročnou gážou v prepočte asi 5,8 milióna eur.

O milión eur menej zarába druhý v poradí - kouč Nemcov Julian Nagelsmann. Na treťom mieste sa s rovnými štyrmi miliónmi eur nachádza španielsky kouč Portugalčanov Roberto Martínez.





Viac k témam: Majstrovstvá Európy, Platy, Tréner
Zdroj: SITA.sk - Calzona má 19. najvyšší ročný plat spomedzi všetkých trénerov na ME 2024 © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia