Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Slovensko

V procese s príbuzným exministra Žigu majú odznieť záverečné reči, podnikateľ vinu odmieta












13.4.2024 (SITA.sk) - V procese s príbuzným bývalého ministra hospodárstva a životného prostredia a súčasného podpredsedu parlamentu Petra Žigu Štefanom Žigom by mali na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku v utorok 16. apríla odznieť záverečné reči.

Samosudca Milan Cisárik totiž ešte vo februári vo veci ukončil dokazovanie. Podnikateľ Žiga je stíhaný pre trestný čin podplácania.

Podľa obžaloby totiž Štefan Žiga podplácal bývalého šéfa finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Bernarda Slobodníka. Obžalovaný však obvinenia odmieta. Súd prípad prejednáva od januára 2023.

Štefan Žiga bol pôvodne obvinený, že odovzdal úplatky 175-tisíc eur. Tie mali v období rokov 2016 až 2020 smerovať bývalému šéfovi Národnej jednotky finančnej polície NAKA Bernardovi Slobodníkovi, ale aj bývalému šéfovi Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovítovi Makóovi.

Vo veci podplácania Makóa však nakoniec Generálna prokuratúra SR prostredníctvom paragrafu 363 Trestného poriadku zrušila Žigovi obvinenie. Peniaze pre Slobodníka sa mali týkať vyšetrovania kauzy známej ako Valčeky, v ktorej išlo o nadmerné odpočty DPH.





Viac k témam: Podplácanie, Súdy, Úplatky
Zdroj: SITA.sk - V procese s príbuzným exministra Žigu majú odznieť záverečné reči, podnikateľ vinu odmieta © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia