Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Svet

Pri severovýchodnom pobreží Brazílie našli loď plnú migrantov, ide o 20 mŕtvych tiel












14.4.2024 (SITA.sk) - Malú loď plnú rozkladajúcich sa mŕtvol spozorovali rybári v sobotu pri severovýchodnom pobreží Brazílie. Informovali o tom miestne médiá.

Úrad brazílskeho generálneho prokurátora vo vyhlásení uviedol, že na miesto vyslal forenzný tím, aby zistil odkiaľ loď a telá pochádzajú. V lodi by „podľa niektorých správ mohlo byť do 20 mŕtvych tiel," uviedol úrad generálneho prokurátora.

Loď našli pri pobreží brazílskeho štátu Pará. Nie je prvýkrát, čo rybári v západnej časti Atlantického oceánu spozorovali plavidlá s mŕtvymi telami. V roku 2021 pri pobreží Brazílie a vo východnom Karibiku našli sedem lodí plných mŕtvol.

Prešetrovanie agentúry Associated Press a miestnych úradov ukázalo, že v niektorých z týchto lodí sa nachádzali mŕtvoly afrických migrantov, ktorí sa snažili doplaviť na španielske Kanárske ostrovy. Do svojho cieľa sa však nedostali a celé týždne ich unášali prúdy v Atlantickom oceáne.





Viac k témam: Atlantický oceán, Migranti
Zdroj: SITA.sk - Pri severovýchodnom pobreží Brazílie našli loď plnú migrantov, ide o 20 mŕtvych tiel © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia