Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Svet

Spojené štáty uvalili pre ruskú vojnu na Ukrajine sankcie na takmer tristo ľudí a subjektov, je medzi nimi aj slovenská firma












2.5.2024 (SITA.sk) - Spojené štáty americké uvalili sankcie na takmer tristo ľudí a subjektov v súvislosti s ruskou vojnou na Ukrajine. Nachádzajú sa v Rusku, Číne a Hongkongu, Azerbajdžane, Belgicku, Turecku, Spojených arabských emirátoch aj na Slovensku. Informuje o tom spravodajský portál CNN.

Reštriktívne opatrenia



„Takmer 300 cieľov sankcionovaných ministerstvom financií a ministerstvom zahraničných vecí zahŕňa sankcie voči desiatkam aktérov, ktorí Rusku umožnili získať zúfalo potrebné technológie a vybavenie zo zahraničia,“ uviedol americký rezort financií v tlačovej správe.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine



Reštriktívne opatrenia sú zamerané na potlačenie obchádzania sankcií a podpory ruskej vojensko-priemyselnej základne a jej programov biologických a chemických zbraní. Ministerstvo financií sa zameralo aj na tých, ktorí sa podieľali na poskytovaní prekurzorových materiálov Rusku používaných vo výbušninách.

Sankciám čelí aj slovenská firma



Zo Slovenska americkým sankciám čelí spoločnosť Carovilli Trading. Ako uvádza ministerstvo financií na svojej webstránke, firma „nakupuje počítačové vybavenie a softvér a ďalej ich predáva spoločnostiam v Rusku“.

V priebehu niekoľkých mesiacov v roku 2023 Carovilli poslala viac ako 350 zásielok elektroniky, vrátane elektronických modulov, tlačených obvodov a mikroprocesorov, ďalšej sankcionovanej spoločnosti Compliga. Tento dodávateľ IT tovarov, vybavenia a elektroniky sídli v Rusku.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v apríli 2024 (fotografie)





Viac k témam: americké sankcie, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Spojené štáty uvalili pre ruskú vojnu na Ukrajine sankcie na takmer tristo ľudí a subjektov, je medzi nimi aj slovenská firma © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia