Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Slovensko

Poďme ukázať, že si nenecháme ukradnúť médiá. Progresívci a SaS chystajú protest na záchranu RTVS












10.5.2024 (SITA.sk) - Opozičné hnutie Progresívne Slovensko (PS) a strana Sloboda a Solidarita (SaS) chystajú protest na záchranu Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS).

Ten sa uskutoční na bratislavskom Námestí slobody v stredu 15. mája o 18:00, a teda v čase, keď koalícia avizovala mimoriadnu schôdzu parlamentu. Informovalo o tom PS s tým, že vláda Roberta Fica (Smer-SD) chce na schôdzi začať s násilným ovládnutím RTVS.

Opäť hrozí, že obmedzia rozpravu v parlamente, preto im spoločne musíme ukázať, že RTVS budeme brániť," vyhlásil predseda PS a podpredseda NR SR Michal Šimečka.

Vláda ťahá Slovensko z Európy



Šimečka zdôraznil, že súčasná vláda Slovensko ťahá preč z Európy.

Likvidujú spravodlivosť, naše zahraničné vzťahy, kultúru aj prírodu, a teraz chcú definitívne ovládnuť verejnoprávny rozhlas a televíziu. Slobodné médiá sú pritom kyslíkom demokracie. Postavme sa tomuto barbarskému plánu," vyhlásil Šimečka, ktorý súčasne pozval občanov na protest za záchranu RTVS.

Poďme ukázať, že si nenecháme ukradnúť médiá, a že nám záleží na tom, aby sme udržali Slovensko v civilizovanej Európe," zdôraznil predseda PS.

Vláde vadí kritika aj slobodné umenie



Ako doplnil predseda SaS Branislav Gröhling, vláda spolu s ministerkou kultúry Martinou Šimkovičovou (nom. SNS) dokazujú, že im vadí akýkoľvek náznak kritiky či slobodného umenia.

Opakované útoky na novinárov, umelcov a hercov, ktorých si chce ministerka kultúry predvolávať na koberček ako v čase tvrdej normalizácie, to len potvrdzujú," upozornil predseda SaS s tým, že pokus vlády o ovládnutie všetkých sfér života dospeli do návrhu zákona o zrušení RTVS.

Zastaviť snahy ovládnuť RTVS



Cieľ je pritom podľa Gröhlinga jediný, a to z verejnoprávneho média spraviť provládne médium šíriace dezinformácie a proruskú propagandu.

Nesmieme to dovoliť! Opäť musíme ukázať silu ulice a plných námestí. Tak, ako sa nám podarilo zastaviť promafiánsky balíček, môžeme zastaviť aj snahy zrušiť a ovládnuť RTVS vládou Fica, Danka a Pellegriniho,“ uzavrel Gröhling.





Viac k témam: Ficova vláda 2023 - 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Mimoriadna schôdza parlamentu, Ministerka kultúry SR, Protest
Zdroj: SITA.sk - Poďme ukázať, že si nenecháme ukradnúť médiá. Progresívci a SaS chystajú protest na záchranu RTVS © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia