Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Magazín

31. júl 2013

Mestský rozhlas? Skúška trpezlivosti

Niekde hlásenie mestského rozhlasu trhá ušné bubienky, inde ho takmer nepočuť. Radnica tvrdí, že sa podnetmi zaoberá.

Mestský rozhlas? Skúška trpezlivosti

Niektorým Hlohovčanom sa nepozdáva mestský rozhlas. Nepáči sa im najmä nastavenie jeho hlasitosti. Pokým niekde doslova hučí, inde sa vysielanie stráca v bežnom ruchu ulice.

Mestský rozhlas je vybudovaný tak, aby pokrýval všetky lokality Hlohovca a má slúžiť na zverejňovanie oznamov občanom. Posledne prebehla jeho rekonštrukcia v rokoch 2009 až 2012, pričom tento proces pozostával zo štyroch etáp. „Celkové náklady na základe verejnej súťaže predstavovali 127 334,64 eur,“ vyjadrila sa Zuzana Nosková z oddelenia vnútornej správy tunajšieho magistrátu.

Hlásenie zaniká v hluku áut

Zjavne to ale všade nefunguje tak, ako by si Hlohovčania predstavovali. „Hlasitosť tlampaču na križovatke A. Felcána a Československej armády treba zvýšiť. Je umiestnený nízko a hlásenie zaniká v hluku áut,“ posťažoval sa prispievateľ diskusného fóra. Na slabú hlasitosť mestského rozhlasu upozornil aj Miloš z Bezručovej ulice.

Hučí to jak na pastvinách

Úplne opačnú situáciu riešia v iných častiach Hlohovca. „Keď počujem tie štyri megafóny pod oknami medzi Podzámskou a Michalskou, to je fakt niečo strašné. Hučí to jak na pastvinách. Už sme to avizovali u primátora aj poslanca Behula a obaja sa na nás vykašľali. Hučí to stále,“ podelil sa o skúsenosť čitateľ.

„Príď na Závalie v čase, keď to vyhráva a potom si pôjdeš na úrad pýtať slúchadlá, aké majú tí pajáci na lietadlovej lodi, aby neohluchli. Katastrofa,“ reagoval ďalší. Kto je vlastne za túto stránku vysielania zodpovedný? Na koho sa môžu nespokojní obyvatelia obrátiť?

Riešili sme množstvo podnetov

„Rozhlas prevádzkuje Mestské kultúrne centrum v Hlohovci,“ informovala Nosková. Ako ďalej uviedla, nastavovanie hlasitosti vykonáva MsKC na základe požiadaviek občanov. Väčšie zásahy realizuje dodávateľská firma a ďalšiu údržbu budú vykonávať Vodárenské a technické služby v Hlohovci.

Výhrady k mestského rozhlasu nie sú na radnici žiadnou novinkou. „Áno, riešili sme množstvo podnetov od občanov. Prevažne sa týkali vysokej hlasitosti, ktorá ich ruší, prípadne sa im nepáči hudba. Preto postupne, podľa požiadaviek, jednotlivé vysielacie miesta stišujeme,“ dodala vedúca vnútornej správy.