Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Magazín

29. august 2013

Plaváreň zrejme dostane nateraz stop

Špičkové športovo-relaxačné centrum pravdepodobne zatiaľ nebude. Výstavba sa zrejme presunie na neurčito.

Plaváreň zrejme dostane nateraz stop

Všetko nasvedčuje tomu, že Hlohovčania sa tak skoro plavárne nedočkajú. Obchodnú spoločnosť, ktorá by projekt zastrešila, mesto teraz pravdepodobne zakladať nebude. Kedy a či vôbec sa špičkový komplex postaví, bude záležať od finančných možností a priorít mesta.

Zdá sa, že veľkolepé plány primátora, verejne podporované i poslancom Ivanom Vargom, sa zrejme zastavia. Vyplynulo to z návrhu na uznesenie, o ktorom rozhodnú poslanci na svojom septembrovom rokovaní.

Vlani sa poslanci oboznámili so štúdiou strategického zámeru z dielne firmy Legola Czech. Zároveň schválili zabezpečenie realizácie projektu formou účelovej spoločnosti, ktorá by výstavbu i prevádzku plavárne zastrešila. Okrem toho odklepli prípravu harmonogramu prác na jej založenie a predloženie na rokovanie zastupiteľstva. Niektorí však neskrývali obavy z enormného zaťaženia mestskej kasy, ktoré by sa dialo na úkor ďalších investícií samosprávy.   

100-percentným vlastníkom spoločnosti malo byť mesto. Celkové náklady projektu sú limitované čiastkou 6-miliónov eur. O najvhodnejšom spôsobe financovania malo rozhodnúť vedenie novozaloženej firmy, ktorej by šéfoval jeden, eventuálne dvaja konatelia. Tí by plnili pozíciu manažérov projektu. Štartovacia fáza sa mala spustiť už v priebehu tohto augusta, prípadne v septembri. Etapa prevádzky bola naplánovaná zhruba k aprílu 2016.

Športovo-relaxačné centrum s rozlohou zhruba 5-tisíc metrov štvorcových a celoročným fungovaním by sa nachádzalo v areáli mestského kúpaliska. Pozostávať malo z krytého plaveckého a viacúčelového bazéna s rekreačnou i detskou časťou. Projekt taktiež zahŕňa tobogán, masážny bazén, wellness či plávanie pre kojencov a batoľatá. Komplex mal ponúkať i ďalšie služby ako kaderníctvo, nechtové štúdio alebo solárium.

S takýmito lákavými predstavami sa musia miestni pravdepodobne nateraz rozlúčiť. Komisia ekonomická a prevodov majetku založenie uvedenej spoločnosti v súčasnosti neodporúča. Podľa nej by sa mali členovia mestskej rady i zastupiteľstva zamerať na spracovanie investičných priorít mesta.

„Po analýze vývoja finančných možností mesta, najmä vzhľadom na prijaté memorandum medzi vládou SR a ZMOS-om, a tiež berúc do úvahy stanovisko komisie, predkladateľ materiálu neodporúča realizovať projekt tak, ako je navrhovaný v štúdii,“ píše sa podkladoch na rokovanie.

Ako ďalej vyplýva z materiálu, to kedy k výstavbe dôjde bude záležať od finančných možností a priorít mesta. Konečné slovo však budú mať 12. septembra poslanci.

Nie je tomu tak dávno, čo primátor Peter Dvoran pred mestským parlamentom i kamerou lokálnej televízie plaváreň nadšene obhajoval. Momentálne sa ale zdá, že športovo-relaxačné centrum v takomto rozsahu ostane iba plánom na papieri. Tieto strategické zámery stáli zatiaľ mestskú pokladnicu 4 560 eur.





Podobné témy
Včely liečia: Tajomstvo apiterapie
Včely liečia: Tajomstvo apiterapie
Trápia vás alergie, reuma, či nespavosť? Vyskúšajte včeliu terapiu! Tajomstvo apiterapie spočíva v liečivej sile medu, propolisu a včelieho jedu. Zažite relax v apidomčeku a vdychujte vzduch obohatený o včelí jed a feromóny. Včely vám pomôžu na ceste k zdraviu a vitalite!

Apidomček: Liečivá sila včiel a prírody pomôže zlepšiť vaše zdravie
Apidomček: Liečivá sila včiel a prírody pomôže zlepšiť vaše zdravie
Včelie produkty sú známe svojimi liečivými účinkami už tisíce rokov. Med, propolis, vosk, včelí jed a materská kašička sa používajú na liečbu rôznych zdravotných problémov, od kašľa a chrípky až po artritídu a reumatizmus.

Bývanie v Novom Hlohovci
Bývanie v Novom Hlohovci
Do kaviarne rovno v papučiach. Na mieste vybavíte lekárov, fitko či si posedíte v reštaurácii

Vaše sny o ideálnom bývaní splní Nový Hlohovec
Vaše sny o ideálnom bývaní splní Nový Hlohovec
Projekt Nový Hlohovec sa blíži do finále. Väčšina bytov už pozná svojich majiteľov. Ak uvažujete o modernom a bezpečnom bývaní pre vás a vaše deti, ponáhľajte sa.

Ako môžu Hlohovčania ušetriť na online nákupoch
Ako môžu Hlohovčania ušetriť na online nákupoch
Obchody sa zatvárajú, ale nákupná horúčka neutícha. V dnešnej dobe vám však kamenné obchody prakticky vôbec nemusia chýbať.