Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Magazín

10. marec 2014

Nový náčelník polície: Spravodlivosť a nie politika

Tibor Kučera upozornil na pochybný výber kandidáta. Na druhý pokus uspel.

Nový náčelník polície: Spravodlivosť a nie politika

Mestská polícia v Hlohovci má nového šéfa. Od marca zastáva túto funkciu Tibor Kučera. Menovaniu náčelníka predchádzal škandál s vybraným kandidátom, ktorý nespĺňal stanovené podmienky. Keď vyšla pravda najavo, primátor návrh stiahol.

Po odchode Jozefa Šoku do dôchodku, mali poslanci vymenovať nového náčelníka MsP ešte v decembri minulého roku. Primátor Peter Dvoran vtedy navrhol do funkcie Rastislava Strečanského. Hladký priebeh obsadenia funkcie však narušilo vystúpenie ďalšieho z uchádzačov. Ten priamo počas zasadnutia ozrejmil, že primátorov favorit nespĺňa požadované podmienky.

Dôležité informácie poskytol práve Tibor Kučera. Vysvitlo, že poslanci mali v podkladoch nepravdivé údaje. Strečanský sa bránil tým, že on ich v životopise uviedol správne. Fiasko vyvrcholilo stiahnutím materiálu z rokovania.

Obsadenie miesta sa tak presunulo až na februárové zasadnutie, počas ktorého poslanci vymenovali Tibora Kučeru. Novozvolený náčelník má za sebou dlhoročné pôsobenie v policajnom zbore a vyše 10-ročnú riadiacu prax. Šéfoval obvodnému oddeleniu v Piešťanoch i vo Vrbovom. V Hlohovci by rád nadviazal na úsilie svojho predchodcu.

Chcel by som, aby mala MsP svoju vážnosť

Chcel by sa zamerať na posilnenie hliadok v nočných hodinách, najmä počas piatkov a sobôt, kedy najčastejšie dochádza k výtržnostiam, vandalizmu a rušeniu nočného kľudu. Verejný poriadok v meste by Tibor Kučera rád zabezpečil aj spoluprácou s miestnym oddelením policajného zboru a spoločnými hliadkami. V rámci prevencie plánuje rôzne prednášky v domovoch dôchodcov a školách. „Chcel by som, aby Mestská polícia v Hlohovci mala svoju vážnosť. Aby občania vedeli, že sa na ňu môžu kedykoľvek obrátiť,“ uviedol.

Spravodlivosť by mala byť

Vo veci prvého zmareného pokusu o obsadenie funkcie, má Kučera jasno. Je presvedčený, že ak by sa vtedy poslanci nedozvedeli pravdu, tak by si podklady nepreverili a za Strečanského by zahlasovali. „Nemám osobne nič proti nemu, ale myslím, že spravodlivosť by mala byť a nie, aby to bolo tlačené cez politiku.“ dodal.





Podobné témy
Nové auto vo farbách mestskej polície
Nové auto vo farbách mestskej polície
Mestská polícia Hlohovec má od pondelka 20. júna vo svojom vozovom parku nové služobné vozidlo.

Poslanci rozhodnú o novom náčelníkovi Mestskej polície
Poslanci rozhodnú o novom náčelníkovi Mestskej polície
Poslanci Mestského zastupiteľstva budú vo štvrtok rozhodovať o vymenovaní nového náčelníka Mestskej polície v Hlohovci.

Mesto obsadzuje pozíciu „Náčelník Mestskej polície“
Mesto obsadzuje pozíciu „Náčelník Mestskej polície“
Záujemcovia o miesto musia spĺňať kvalifikačné predpoklady, a to vysokoškolské vzdelanie II. stupňa a prax v riadiacej činnosti v bezpečnostných zložkách – minimálne 5 rokov.

Policajné hliadky v civile budú kontrolovať najmä psičkárov
Policajné hliadky v civile budú kontrolovať najmä psičkárov
Mestská polícia Hlohovec naplánovala služby policajných hliadok aj v civile. Posvietia si na psičkárov.

Polícia v Hlohovci kontrolovala požívanie alkoholu mladistvými
Polícia v Hlohovci kontrolovala požívanie alkoholu mladistvými
Hliadky preverili osem vytypovaných pohostinských zariadení.