Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Magazín

30. jún 2014

Od 1. júla začne rekonštrukcia Krajinského mosta v Piešťanoch

Krajinský most bude pre akúkoľvek dopravu úplne uzatvorený, obchádzkové trasy povedú cez obec Lúka a cez Hlohovec.

Od 1. júla začne rekonštrukcia Krajinského mosta v Piešťanoch

Dlhodobo plánovaná rekonštrukcia Krajinského mosta v Piešťanoch skomplikuje od 1. júla cestovanie autobusom.

Cestujúci prejdú Váh lávkou pre peších

Autobusy prímestských liniek pôjdu len po most, cestujúci prejdú Váh lávkou pre peších a na druhej strane nastúpia do iného autobusu. Dostávať budú dva lístky, cestovné však v súčte nebude vyššie. Informáciu zverejnil Trnavský samosprávny kraj, ktorý je vlastníkom Krajinského mosta. Takýto spôsob dopravy začne platiť 1. júla o 8:00 a potrvá až do konca augusta.

Mestská autobusová doprava z Piešťan na Kúpeľný ostrov nebude zabezpečovaná. Pri diaľkových linkách, ktoré majú trasu cez Krajinský most, je situácia komplikovanejšia. Linka Senica – Banská Bystrica bude zabezpečovaná tak ako prímestské linky, teda dvoma autobusmi. V prípade iných diaľkových liniek sa cestujúci musia informovať u dopravcu, ktorý konkrétnu linku prevádzkuje.

Krajinský most bude pre akúkoľvek dopravu uzatvorený

Kraj mal pôvodne na rekonštrukciu mosta vyčlenených 215-tisíc eur. Vláda na výjazdovom rokovaní v Horných Orešanoch pridala ďalších 500-tisíc eur. Rekonštrukciu mosta bude robiť spoločnosť Hastra zo Žiliny za vysúťaženú cenu 425-tisíc eur bez DPH. Krajinský most bude pre akúkoľvek dopravu úplne uzatvorený, obchádzkové trasy povedú cez obec Lúka a cez Hlohovec.

Pri použití kratšej obchádzky cez Lúku a diaľnicu nemusia mať vodiči na tomto úseku diaľničnú známku. Policajti a sanitky budú mať povolený prejazd cez Kolonádový most, ktorý je určený pre peších. Hasiči použijú tiež obchádzky, zároveň však budú v kontakte aj s hasičskými stanicami v susedných okresoch.

© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.