Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Magazín

6. júl 2015

DobroPark začal novú tradíciu

Zaujímavé podujatie zavŕšilo celoročné aktivity dobrovoľníkov, ktorí sa venovli handicapovaným deťom.

DobroPark začal novú tradíciu

Máme to za sebou. DobroParkom sme zavŕšili celoročné stretnutia dobrovoľníkov a handicapovaných detí, ktorí spolu pripravovali výtvarné a hudobné workshopy. Nie je ľahké prezentovať myšlienku dobrovoľníctva, pretože pre ľudí je táto neplatená činnosť málo atraktívna, ale vždy sa nájde skupinka ľudí, ktorí chcú pomáhať.

Tešíme sa, že naši dobrovoľníci sa tejto role ujali s elánom a veľkým nadšením. Všetci sme išli do toho s cieľom niečo dať, ale dopadlo to opačne. Od detí sme dostali nielen veľkú radosť, priateľstvo, dobrý pocit, ale najmä úprimnú lásku a úsmev na tvári. Každý workshop bol niečím jedinečný a plný smiechu. Bol to úžasný školský rok 2014/2015 a my z NADÁCIE chceme poďakovať všetkým dobrovoľníkom a popriať im veľa úspechov v ich budúcom živote.

DobroParkom sme začali novú tradíciu, takže prvý ročník určite nebol aj posledný. Boli sme nadšení náladou, ktorá sa niesla nad celým DobroParkom. Počasie nám vyšlo, slnko bolo síce horúce, ale teplotu nám spríjemňoval vetrík a tieň zo stromov v parku pri Kostole sv. Michala.

Atmosféra bola jednoducho „boží“. Veselá, pohodová, priateľská, plná sústredenia, tvorivá... Mohli by sme použiť množstvo opisných slov, ale ani jedno by tak nevystihlo to, čo sa na DobroParku udialo. Bolo to neopísateľne skvelé. Do aktivít sa zapojili množstvo nových dobrovoľníkov a sám zástupca primátora sa role dobrovoľníka zhostil bravúrne. Všetkých nás naučil robiť pravé veterné vrtuľky, ktoré sa nám aj napriek dôkladnému manuálu netočili.

Priznávame. Na jednej strane sa smutne prizeráme ako končí jedna etapa našej práce, no na druhej strane sa s veľkým očakávaním tešíme na nové projekty, ktoré spolu v Nadácii pripravujeme.

Zároveň vyzývam všetkých záujemcov, aby si vyskúšali rolu dobrovoľníka v budúcom školskom roku. Neváhajte a kontaktujte nás prostredníctvom mailu [email protected] alebo cez náš web www.pomocjedendruhemu.sk

Ing. Andrea Dovalová - Nadácia POMOC JEDEN DRUHÉMU





Podobné témy
DOBROPARK je len jeden
DOBROPARK je len jeden
Posledný májový piatok je za nami a s ním aj skvelá akcia DobroPark 2016.

DOBROPARK pokračuje v tradícii
DOBROPARK pokračuje v tradícii
Nadácia Pomoc jeden druhému a Mesto Hlohovec Vás srdečne pozýva na druhý ročník akcie „DOBROPARK“ 2016.

Ako si tu len tak tvoríme...
Ako si tu len tak tvoríme...
Nadácia Pomoc jeden druhému pripravuje tvorivé workshopy pre handicapované deti už druhý školský rok.

Vďaka grantovému fondu získali novú rehabilitačnú pomôcku
Vďaka grantovému fondu získali novú rehabilitačnú pomôcku
V Centre Nadácie POMOC JEDEN DRUHÉMU úspešne využívajú dynamický vertikalizátor.

Pozývame vás na DobroPark 2015
Pozývame vás na DobroPark 2015
Nadácia Pomoc jeden druhému a Mesto Hlohovec vás pozýva na prvý „DobroPark 2015“.