Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Magazín

26. júl 2007

Nový investor v Hlohovci

Mestskí poslanci schválili odpredaj ďalších pozemkov v priemyselnej zóne Horná Sihoť – Hlohovec.

Dňa 26. júna sa v zasadačke MsÚ konalo mimoriadne zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Hlohovec. Hlavným predmetom zasadnutia boli majetkoprávne záležitosti v súvislosti s odpredajom pozemkov spoločnosti JMT SK, s.r.o. Pozemky, o ktoré spomínaná spoločnosť prejavila záujem sa nachádzajú v extraviláne katastrálneho územia Hlohovec m.č. Šulekovo, v lokalite priemyselnej zóny Horná Sihoť a spolu predstavujú 30.000 m².

Na základe vzájomnej dohody medzi Mestom Hlohovec a spoločnosťou JMT SK, s.r.o. bola kúpna cena za m² stanovená na 800,-Sk. Pri výmere 30.000m² táto čiastka predstavuje 24.000.000,- Sk do mestskej pokladnice. Predložený návrh bol prítomnými poslancami schválený. Poslanci následne schválili aj prijatie sponzorského príspevku 500.000,- Sk na podporu kultúry a športu v roku 2008 v meste Hlohovec, ku ktorému sa investor zaviazal.

V priemyselnom parku tak pribudne nový závod na výrobu elektrotechnických komponentov. So začiatkom výstavby sa počíta bezprostredne potom, ako spoločnosť nadobudne vlastnícke práva a získa povolenie na výstavbu. Predpokladá sa, že prevádzka bude spustená 5 až 6 mesiacov od zahájenia výstavby.

Poslanci ocenili zámer investora najmä v súvislosti so znížením miery nezamestnanosti v regióne Hlohovec, nakoľko predmetný závod vytvára podmienky pre vznik zhruba 400 nových pracovných miest. Realizácia tohto zámeru by podľa zastupiteľov nášho mesta mohla prispieť k zlepšeniu sociálnej situácie, nakoľko by vznikla konkurencia na pracovnom trhu. Výstavba predmetného závodu bola pozitívne hodnotená aj v súvislosti so samotným výrobným procesom, ktorý sa javí ako ekologicky nezávadný.

Zdá sa, že záujem rôznych investorov o pozemky je aj v našom regióne značný. Primátor mesta PhDr. Ján Dlhopolček sa vyjadril aj o zámere odkúpenia ďalších majetkov do vlastníctva mesta, ktoré by mohli byť v budúcnosti zaujímavé pre potenciálnych investorov.

Galéria k článku